Przekąska śledziowa na grzankach

Ja zdecydowanie nie jestem śledziowa, ale czasami mnie nachodzi. Niektórzy lubią śledzie właściwie na wszystkie możliwe sposoby a ja muszę dobrze się zastanowić zanim coś z nimi zrobię chociaż nie są to skomplikowane dania. Chodzi o to żeby było smacznie i dość szybko.


2 filety śledzia solonego dobrze wymoczyłam. Jeśli kupicie takiego na tacce, w oleju, to nie trzeba go już moczyć. Posiekałam go dość drobno. Posiekałam też 2 ogórki kiszone i jedną małą cebulkę. Dodałam majonez, ok. 2 łyżek, trochę posiekanej natki i koperku, razem ok. 1 łyżki, odrobinę musztardy i doprawiłam pieprzem. Odstawiłam na kilka godzin żeby smaki się przegryzły. Kromki chleba można usmażyć na patelni smarując je wcześniej olejem albo opiec w tosterze. Ja wycięłam małe kawałki foremką do ciasteczek. Na każdą kromeczkę nałożyłam porcję śledziowej masy i ułożyłam je na talerzu posypanym kiełkami i przybranym liściem sałaty. Wyszła bardzo smaczna przegryzka :-)

1 komentarz:

  1. No proszę, i Ciebie wzięło na śledzie z tego naszego gadania:) Bardzo apetyczne!!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz swój komentarz i odwiedzisz mnie znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie.

Print Friendly and PDF
Copyright © Smaczna Pyza , Blogger